Week van gebed voor eenheid van christenen 2022

Voor 2022 is de jaarlijkse week van gebed voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. De centrale Bijbeltekst is Matteüs 2 vers 2: ‘Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden.’ De ster van Bethlehem als een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus.

De week van gebed voor eenheid van christenen begint traditioneel met oecumenische vieringen in Maarssen-dorp en Maarssenbroek. Deze zullen plaats vinden op zondag 16 januari 2022 om 10 uur.

  • In Maarssen-dorp in de Heilig Hartkerk. Voorgangers zijn ds Corinne Groenendijk en Hans de Kruijff. De viering zal rechtstreeks worden uitgezonden via RTV Stichtse Vecht (KPN kanaal 1332, Ziggo kanaal 44) of kerkdienstgemist.nl/Heilig-Hart-Kerk .
  • In Maarssenbroek in de Verrijzeniskerk. Voorgangers zijn ds Ina de Boon en Tejo van der Meulen. De viering zal worden uitgezonden via kerkdienstgemist.nl/Verrijzenisgemeenschap.

In de week van gebed zullen van 17 t/m 22 januari ’s avonds digitale gebedsbijeenkomsten gehouden worden van 19.15 tot ± 20 uur.

  • Maandagavond – inleider Hans de Kruijff (Heilig Hart gemeente)
  • Dinsdagavond – inleider Eddy de Kruif (Ichthus-gemeente)
  • Woensdagavond – inleider Elly van Vulpen (Protestantse-gemeente Tienhoven)
  • Donderdagavond – inleider Roland Berensen (De Hoeksteen-gemeente)
  • Vrijdagavond – inleider Corine Groenendijk (Ontmoetingskerk)
  • Zaterdagavond – inleider Gerda van Setten (Ark-gemeente)

Op donderdagavond zal er separaat aan de avond een gebedswandeling zijn. Deze zal om 19:15 vertrekken vanaf de Hoeksteen (Diependaalsedijk). Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we mogelijk moeten splitsen. We willen dan op voor Maarssen belangrijke punten (b.v. kerkgebouwen, scholen, gemeentelijke instellingen, verzorgingstehuis, winkelstraat, etc.) voor onze dorpsgenoten bidden.

De gebedsavonden zullen online (via zoom) plaatsvinden. Klik hier om deel te nemen. Of zoom meeting ID: 882 1617 6240 en passcode gebed

Klik hier om het het gebedsboekje voor deze week te downloaden