Week van gebed voor eenheid van christenen 15 t/m 22 januari 2023

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. De Bijbeltekst die centraal staat van 15 t/m 22 januari komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’.

Het materiaal voor deze gebedsweek is aangereikt door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota.

De week van gebed voor eenheid van christenen begint traditioneel met oecumenische vieringen in Maarssen-dorp en Maarssenbroek. Deze zullen plaatsvinden op zondag 15 januari 2023
• in Maarssen-dorp om 10 uur in de Heilig Hartkerk. Voorgangers zijn ds Marijke Gehrels en Hans de Kruijff. De viering zal rechtstreeks worden uitgezonden via RTV Stichtse Vecht (KPN kanaal 1332, Ziggo kanaal 44).
• in Maarssenbroek om 10 uur in de Verrijzeniskerk. Voorgangers zijn ds Ronald Blokland en Hans Boerkamp. De viering zal worden uitgezonden via kerkdienstgemist.nl

In de week van 16 t/m 21 januari zullen ’s avonds van 19.15 tot 20.00 uur gebedsbijeenkomsten gehouden worden. Inloop vanaf 19.00.
Ma 16 januari Parochiehuis Rooms Katholieke Kerk (Maarssen-Dorp)
Di 17 januari De Ark (Maarssenbroek)
Wo 18 januari Het Honk of Het Trefpunt bij de Dorpskerk (Maarssen-Dorp)
Do 19 januari De Kerk van Tienhoven
Vr 20 januari Open Hof (Maarssen-Dorp)
Vr 20 januari Separaat een gebedswandeling. Vertrek bij Open Hof om 19.15
Za 21 januari De Ark (Maarssenbroek)

Met stenen, voor iedere kerk in Maarssen en Tienhoven was er een steen, is door de kinderen een muur gebouwd rondom de hoeksteen, Jezus Christus, symbool van onze eenheid.