Dag van Nationaal gebed, woensdag 18 maart

Doen jullie mee?

De Raad van Kerken in Maarssen  nodigt jullie uit om mee te bidden met vele christenen in ons land. Bidt mee met de centrale gebedsmomenten om 09.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur en 19.00 uur.

We voegen daar ons Maarssens gebedshalf uur aan toe: op 18 maart van 19.30-20.00 uur. U kunt klikken op https://meet.google.com/axe-ztrh-yxa .

Hoe gaat het in zijn werk?

We zullen na de gesproken gebeden een popup gebed houden, waar jullie de namen noemen van hen die kracht en nieuwe moed kunnen gebruiken. We besluiten het gebed met het gezamenlijk onze vader.

Het is goed om gezamenlijk te bidden en onze zorg en onze hoop te delen.

Praktische ondersteuning

Heb je zorg of ondersteuning nodig, of heb je tijd en energie om die te delen? We horen het graag. Je kunt ons benaderen op  rvankm@gmail.com . We zijn in gesprek als kerken en gemeente om in aansluiting met het landelijk initiatief daarvoor ook in Maarssen een netwerk op te zetten.

De raad van Kerken in Maarssen

Over het landelijk initiatief:

Woensdag 18 maart organiseren ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland een Dag van Nationaal Gebed. Omdat gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen en om God te vragen Zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden.

EO-presentatrice Marleen Stelling is tijdens deze dag het gezicht bij vier centrale gebedsmomenten. Ze spreekt met voorgangers en bidders zoals onder meer René de Reuver, Jurjen ten Brinke, Mirjam Kollenstaart en vanuit Rome Antoine Bodar. Ook zijn er optredens van Kees Kraayenoord, Matthijn Buwalda, Sharon Kips en Pearl Jozefzoon.

Inzet van deze dag is om te bidden met zoveel mogelijk christenen in het hele land, niet door fysieke samenkomsten maar door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media. De centrale gebedsmomenten zijn om 09.00 uur, 12.00 uur, 15.00 uur en als de dag om 19.00 uur wordt afgesloten. Daarna is er de mogelijkheid om via Groot Nieuws Radio met elkaar verder te bidden.

Download: Dag van Nationaal gebed 18 mrt 2020 Maarssen