Oecumenische Vredesdienst op 20 september

Vrede verbindt het verschil

In deze tijd met corona beleven we een golf van solidariteit, maar ook worden de bestaande verschillen duidelijker. Hoe ga je om met die verschillen? Het verhaal over Daniël en zijn vrienden die weigeren de wijn te drinken en het voedsel te eten dat gebruikelijk is aan het Babylonische hof vertelt hoe ze staan voor hun eigenheid. Dan maar vegetariër. Indrukwekkend. Hoe is dat voor ons, durf je het gesprek aan te gaan en te staan voor je eigenheid, bijvoorbeeld voor je geloof? En hoe maak je dan ruimte voor de eigenheid van de ander en bewerk je vrede?

Het is bijzonder elkaar vanuit verschillende tradities, katholiek en protestant te ontmoeten en hierover het gesprek aan te gaan. Het belooft een realistische en inspirerende viering te worden. U bent van harte welkom in de dienst, graag reserveren via de link op de website. Ook kunt u de dienst rechtstreeks volgen om 10.00 uur op RTV Stichtse Vecht of via de Kerkomroep, te vinden op de websites van de kerken. Aarzelt u niet om te komen, ook als u lang niet in de kerk was van harte welkom.

Open Hof Kerk Maarssen, Kerkweg 60