Nationaal gebed voor vrede in Oekraïne

Op 24 februari a.s. is het één jaar geleden dat Rusland Oekraïne is binnengevallen.

In dit kader hebben de gezamenlijk kerken in Oekraïne gevraagd om wereldwijd de kerken open te stellen. Aan die oproep wordt door de Verrijzenis Kerk gehoor gegeven!

 De kerk is op 24 februari open van 15.00 tot 20.00 uur. Iedereen is welkom en bij deze uitgenodigd hier aan deel te nemen.

Er is gelegenheid voor een stil moment, een persoonlijk gebed of het aansteken van een kaars. Er is koffie, thee en ruimte voor een gesprek.

Ook kan je een kaart schrijven. Eén gericht aan de bewoners uit Oekraïne die hier tijdelijk wonen en één die via diezelfde bewoners opgestuurd gaat worden naar hun familie of vrienden in Oekraïne. Dit om hen te laten weten dat we hen niet vergeten, als steun en blijk van medeleven. We denken eraan om een standaard tekst in het Oekraïens te laten maken welke achteraf op een kaart geplakt kan worden. Dan hoef je alleen nog maar je (voor-)naam op het briefje te schrijven en dat je uit Nederland komt.

We vragen een kleine bijdrage voor de postzegel (kost 1,65) naar Oekraïne plus een bijdrage voor de kaart zelf. U kunt bij ons pinnen.

Het adres is: RK Verrijzenisgemeenschap, Reigerskamp 611 te Maarssenbroek.

We rekenen op een grote opkomst en hopen zo aandacht te vragen voor een langslepend conflict, een bescheiden bijdrage te leveren en te laten weten dat we denken aan de bewoners in Oekraïne. Graag tot vrijdag 24 februari. Doen!